Ghana


APRIL 2017

SYN FOR SAGEN HAR UDLEVERET FLERE END 20.000 BRILLER I BL.A. SENEGAL, GAMBIA, ZAMBIA, GHANA, NEPAL, PERU OG GUATEMALA.

Brilleprojekt i Tamala i det nordlige Ghana

Den 3. til 14. April 2017 i samarbejde med NGO- foreningen GRACEGATE ved Lene Rhydahl.

Vi havde arbejdet på dette projekt i mere end et år og endelig var alt på plads. Denne rejse var lidt anderledes idet optikerne Birger Larsen og Flemming Jensen og deres ægtefæller med, de var dog inden rejsen oplært i at udlevere vores opmålte genbrugsbriller. Derud over deltog Tonny Dupont og Lene Lindedam

Det er en lang rejse med overnatning i Ghanas hovedstad Accra  og derfra videre med fly til Domongo og så en 3 timers køretur til Tamala.

Vi havde 4 arbejdsdage i frimenighedens kirke, den er ikke færdigbygget, men heldigvis havde de fået lavet tag over ca 1/3 af kirken, det gav lidt skygge for den brændende sol.

Vi arbejdede i ca 35-40 grades varme, det er lige i overkanten af hvad vores system kan klare, så der blev drukket meget vand og  vi sluttede dagen med kold øl på lille udskænknings sted lige bag kirken.

Vi udlevered ca 1000 par briller og screenede ca 350 børn. Mange børn klagede over trætte sviende øjne, sikkert pga sol, støv og for lidt at drikke, vi kan kun anbefale at de gik med kasket og ikke gned øjne med snavsede fingre, så de fik lige fællesundervisning i håndhygiejne,samt vigtigheden af at drikke vand.

Efter arbejdsdagene tog vi  2 dage i Mole nationalpark og besøgte også Vest Afrikas  ældste moske. Når du i Ghana skal du selvfølgelig også besøge Christiansborg Slot i Accra, idet det jo var  Danmarks udskibningsslot for slaver i 1600 tallet, interessant men forfærdelige historier.   

En god tur, lidt for varm, men fyldt med dejligt arbejde og fantastiske oplevelser.